GDPR

 

2018-05-25 började den nya lagstiftningen för GDPR att gälla och jag tänkte informera er om hur jag hanterar personuppgifter mm

Först och främst: du som läser detta är viktig för mig!

En av anledningarna till att jag skriver böcker och här på hemsidan är att skriva om sånt som jag tycker är intressant och brinner för. Samtidigt så vill jag absolut inte sälja adresser vidare, spamma eller på något annat sätt slarva med personuppgifter.

Vad lagras?

När ni köper böcker så ingår vi ett avtal och jag lagrar då uppgifterna som behövs för att slutföra affären. Dessa uppgifter är namn, adress, postadress, epost-adress.

Beställer ni via Tradera erhåller jag även ert 'Tradera-namn' och mobilnummer.

Betalar ni via Swish eller Vipps så får jag även ditt namn och mobilnumret den vägen.

Betalar ni via Bankgiro eller kort så erhåller jag namn, adress, postadress, epostadress.

Efter att affären är slutförd så sparas uppgifterna som verifikat för bokföringens skull och lagras då i minst 7 år enligt bokföringslagen. I verifikatet står det vilken titel det handlar om, köpesumma samt ofta ett namn eller signalement som gör läsaren mer eller mindre identifierbar för mig. Detta gäller även om försäljningen avser en gåva eller liknande.

Uppgifterna kan komma att användas för info om kommande böcker, föredrag eller andra utskick enbart om jag har ert aktiva samtycke.

Personuppgiftsansvarig är Stefan Nicolaisen.

Samtycke

JA: Genom att svara JA när du köper mina böcker ger du ditt samtycke till att dina uppgifter används för att slutföra affären, lagring enligt bokföringsreglerna samt att jag får skicka dig info främst om kommande böcker. För detta lagras ditt namn samt epost-adressen separat.

NEJ: Genom att svara NEJ ger du enbart ditt samtycke till att dina uppgifter används för att slutföra affären samt lagring enligt bokföringsreglerna.

Statistik och kakor

Om du besöker min hemsida så kommer en del statistikfunktioner att prata med din dator, surfplatta eller telefon, beroende på vad du använder. Oftast används s.k kakor som är en textfil som används för att följa läsarstatistik. Framförallt är det intressant för mig att se vilka sidor som är mest besökta och ifall någon artikel har lockat många besökare.

Jag använder Tectite för att ha en säker beställningsrutin utan skräppost.

Självfallet går det att surfa anonymt om du vill det. Därför använder jag inga popup-fönster eller liknande. Google Chrome i Privacy Mode, Vivaldi eller Microsoft Edge är tre exempel på säkrare surf som jag rekommenderar.

Bilder

Jag fotograferar mycket men försöker alltid respektera privat mark och att alla inte vill vara med på bild. Mitt mål är att alltid fråga på förhand innan jag fotograferar människor som går att identifiera men ibland är det inte möjligt av praktiska skäl. Då baseras eventuell publicering på mitt eget omdöme och är jag det minsta tveksam så försöker jag maskera ansiktet. Självfallet plockar jag bort bilder i efterhand ifall något har blivit fel.

Har ni några övriga frågor? Skicka ett mail på mailadress

Senast uppdaterat av Stefan 2023-01-08

 

« Tillbaka       |       Till topps, bestefar!